joi, 20 octombrie 2022

Deflectoarele auto utilitate sau moft? Cum aleg paravânturile pentru masina? Cum se montează paravânturile?




 Deflectoarele de aer sunt unul dintre cele mai populare accesorii auto. Acestea adaugă atât un element practic, cât și un element de styling mașinii dvs. Acestea permit ocupanților să deschidă ferestrele în timpul vremii ploioase, împiedicând astfel ploaia să intre în mașină. După cum sugerează și numele, acestea directionează vântul  reducând zgomotul produs de ferestrele deschise.
Paravânturile auto - Deflectoarele de aer auto utilitate sau moft?

Deflectoarele reduc zgomotul vântului
O fereastră deschisă modifică aerodinamica unui vehicul într-un mod care atrage aerul rapid în mașină creând curent și sporind considerabil zgomotul. Deflectoarele pentru fereastră ajută la diminuarea acestor probleme prin schimbarea ușoară a conturului aerodinamic al vehiculului. Când vântul lovește deflectorul, acesta este redirecționat peste ferestrele deschise și în jurul părților laterale ale vehiculului. Astfel, mașina va fi bine ventilată și reduceți necesitatea utilizării sistemului de aer condiționat, care la rândul său poate reduce consumul de combustibil.

Apără de ploaie- paravânturile țin apa departe și permit pătrunderea aerului proaspăt în mașină.


  Când începe ploaia, asta înseamnă, de obicei, că este timpul să închideți ferestrele.Chiar dacă le
deschideți doar puțin apa tot va ajunge pe haine, scaun și covor. De asemenea, ploaia rece produce condens în interiorul mașinii iar parbrizul se aburește și vizibilitatea scade. Nimic mai neplăcut
 Acest lucru ar fi ușor de rezolvat prin crăparea ferestrelor, dar, bineînțeles, intră ploaia.

 Din fericire,deflectoarele vă permit să vă deschideți ferestrele puțin pentru a pătrunde aerul proaspăt fără a lăsa și apa iar fluxul  de aer contribuie la eliminarea condensului. 
Cu un set de paravânturi auto vă puteți bucura de condusul cu geamul întredeschis, chiar și atunci când plouă.
 
Îmbunătățiți aspectul exterior al autoturismului prin montarea deflectoarelor


 


 Paravânturile laterale nu protejează doar autovehiculul și oferă o experiență de conducere mai confortabilă - ele adaugă și un stil suplimentar. Deflectoarele noastre sunt complet personalizate pentru mașina dumneavoastră astfel încât să urmărească  perfect contururile și curbele exterioare.


Tipuri de deflectoare auto

În funcție de zona unde sunt montate deflectoarele pot fi:
Deflectoare laterale sau deflectoarele de fereastra
Paravânturi sau deflector pentru trapă,
Deflectoare de capotă.

Din ce sunt confecționate?
Ele sunt fabricate dintr-un material plastic extrem de durabil, care poate rezista oricărei vremi. Ele sunt de obicei ușor colorate pentru a ajuta la reducerea razelor soarelui. Deflectoarele sunt  create pe mărci și modele de mașini,  fiecare model de deflectoare este conceput pentru a se potrivi cu conturul vehiculului.

Cum sa aleg deflectoarele?

Pentru a vă asigura că aveți deflectoarele corespunzătoare pentru mașina dvs. selectați mașina din meniurile derulante din această pagina.
Cel mai important lucru  la care trebuie acordata atenție sporită este numărul de uși al autoturismului. Unele deflectoare de vânt sunt concepute numai pentru a se potrivi autoturismelor care au un anumit număr de uși (numărul de uși influențează lungimea deflectorului, de exemplu o mașină cu 3 uși va avea uși mai lungi decât o versiune cu 5 uși a aceleiași mașini).  Mai jos este un exemplu de paravânturi pentru Audi A6  varianta pentru sedan (berlina) difera de cea de varianta break.
Cum se instalează?

Deflectoarele de vânt pot avea doua modalitati de fixare: 

 1. Paravânturi  cu fixare cu banda dublu-adeziva. Deflectoarele au pe partea din spate atașată o banda dublu-adeziva. Se curăță partea superioară a caroseriei, zona de deasupra ramei ferestrei exterioare, se desface partea marcată cu roșu și semnalizată cu 3M a deflectorului  și se lipește direct pe caroserie. Atenție! Nu se lipește pe chederul usii și nici pe geam!  

 
2. Paravânturile cu fixare în canal se instalează prin introducerea lor în canalul ferestrei și se fixează cu cleme de prindere. Deflectoarele se fixează cu clipsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cric mecanic, cric hidraulic tip cilindru sau cric crocodil. Utilizare cric auto. Cum se intretine un cric hidraulic? Cum se repară un cric?

 Cricurile sunt elemente de siguranta esentiale pentru cei ce vor să lucreze sub vehicule. Cricurile pot fi clasificate pe baza tipului de...